Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


alergija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

silvia

07.11.2003. 08:38

Imama curicu od ne pune dvije godine,prije deset dana dobila je temperaturu i upalu grla,dobila je amoxil da bi nakon24 h počela sa promuklim glasom i teškim disanjem. Na hitnom su nam rekli da je subglitički laringitis,dobila je inekciju i Rinolan.
Prije 10mj. isto je počelo sa upalom grla i amoxilom da bi se drugi dan osula po cijelom tijelu.Najprije je počelo na trbusčiću a onda sve dalje.Rekli su nam da je najvjerojatnije alergija na neku vrst hrane i dobila je Claritin.
Interesira me da li je moguce da je alergija na amoxil ili nešto drugo.

Dr. Darko Richter

08.11.2003. 08:48

Ako je prije 10 mj. primala Amoxil, a drugi se dan osula, pa potom prije par dana opet primala Amoxil, i nije se osula, teško da se radi o alergiji na taj lijek. No, ništa nije 100%, pa vam preporučujem uraditi alergološke testove, što praktički znači određivanje specifičnih IgE protutijela na amoksicilinske determinante, te u slučaju negativnih nalaza provokacijski pokus - tj. da dijete pod nadzorom primi sirup. Naravno, ako bi imao pozitivna specifična IgE protutijela, ne bi se išlo dalje na provokaciju.