Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


astma i znojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

08.03.2007. 20:55

Petogodišnji dječak dijagnoza bronhalna astma pod terapijom seretide 2x1potisak pojačano se znoji, osobito noću. Krvna slika je u redu,treba li napraviti dodatne pretreage i koje ili uzrok može biti astma kao sto nam pedijatrica govori?Molim vaše mišljenje.

Darko Richter, dr. med.

09.03.2007. 09:35

U zadnje se vrijeme bezbroj djece znoji, to je prava epidemija. Neće biti da ima veze s astmom. A neće biti niti da se znoje. Ovo znojenje ima svu priliku da preraste u bezvremenski aksiom, kao što je npr. propuh = meningitis, upala pluća, nicanje zubi = temperatura, i još koješta drugo. U pedijatriji ima 3 bolesti koje su vezane uz znojenje: hipovitaminski rahitis, neke srčane bolesti i cistična fibroza. Astma sigurno ne.

Darko Richter, dr. med.

13.03.2007. 09:00

Osimove tri bolesti koje mogu dati pojačano znojenje, da spomenem još i aktivnu tuberkulozu.

13.03.2007. 16:15

Hvala na odgovoru iako moram priznati da ste me zbunili.Inače na redovne kontrole odlazimo na srebrnjak,nadam se da nije tuberkuloza ili nešto tome slično,a recimo da je i ovo znojenje normalno.Zašto su nam rekli da je to vezano uz astmu ne znam,a ne znam ni otkuda krenuti dakje,jel ipak ja kao laik slušam pedijatre i liječnike kod kojih odlazimo.

Darko Richter, dr. med.

14.03.2007. 00:00

Ne znam što vas ima zbunjivati točni odgovor. Vi pitate, mi odgovaramo. No, kod nas se kroz duge godine komunizma uvriježilo da se "podrazumijeva" kakav mora biti odgovor na kakvo pitanje. Bože sačuvaj da bi bio izvan kolotečine. Ja se na to nisam nikada mogao naviknuti, a vi izgleda, obrnuto.