Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


beba i dohrana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

forkica

23.05.2013. 16:00

poštovani molim vas za savjet, moja curica ima dva ipo mjeseca, prije mjesec dana joj je dijagnosticiran atopijski dermatitis, dobila kreme i sve što ide i aptamil pregomin alergeno mlijeko, od rođenja je dojim al i dodajem boćicu dvije oko 50, 60 ml bi popila, kad je prešla na ovo alergeno mlijeko nece baš da pije sa tim da ja imam manje mlijeka svoga, neznam dali smin dati joj koje drugo mlijeko, jer evo vaš kolega na forumu mi je savjetovao da on misli da je to prije seboroični dermatitis pa shodno tome možda nije alergična na mlijeko, i stolicu ima 5,6 puta pretežno zeleno, pitam vas jer nam je ped. na godišnjem, hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.05.2013. 11:55

Količine koje popije su male i mislim da ne treba dohrana ukoliko dobro napreduje na težini. Vi možete iz svoje prehrane izbaciti hranu i piće koji sadrže bjelančevine kravljeg mlijeka. Treba paziti, mlijeko u prahu se dodaje u paštete, salame i dosta proizvoda - pažljivo čitajte deklaraciju. Malo je vjerojatno da je u podlozi smetnji alergija no ako ćete ipak davati dohranu možete pokušati s Althera mlijekom. Nemojte sami uvoditi niti jedno drugo mlijeko bez savjeta pedijatra.

Charlie15

11.12.2017. 19:10

Poštovani doktore,
Naša beba od 10.5 mjeseci,ima otprilike sada 9kg, zadnjih mjesec dana odbija jesti slano -meso,povrće,kruh itd.Jedino takva hrana "prolazi" ako umiješam jogurt.Isto tako ne zeli jesti ako nije skroz smiksano.
Pojede jedan jogurt na dan.Probala sam i bez jogurta ali bi onda ostao bez ručka.Neznam sto činiti..voćne kasice i mliječne jede bez problema.
Do kada da ga hranim zamjenskim mlijekom?(Aptamil je u pitanju).
Puno hvala,

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.12.2017. 09:00

Zamjensko mlijeko dajte do navršetka 12 mjeseci. Napravite pauzu s slanim obrocima kroz tjedan dana pa polako pokušajte ponovno.