Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


BOLEST URINOTRAKTA?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

danielak

02.11.2012. 22:45

Poštovani Doktore.Moj djećak ce za par dana 6 godina i još uvjek nismo uspjeli riješiti noćno mokrenje.Naime, bilo je perioda kad je bilo i po 2-3 mjeseca sve suhe noći pa onda opet pišanje i tako sve do dana današnjeg. A sada mu se počelo događat da mu i po danu pobjegne ali ne malo, doslovno se popiša u gaće a da ni ne osjeti. Radili smo urin i urinokulturu, nalazi su bili u redu.Na pregledu u KBC Rebro doktorica nam je samo dala uputstva da dijete treba navećer manje piti i kalendar pišanja da ispunjavamo svako jutro, i rekla da ce to proci,međutim to ne prolazi. Dosta često se zna žaliti na bolove u mjehuru(skoro svaki drugi dan) i urin mu ima jako intenzivan i neugodan miris, kao po ustajalom urinu. Molim Vas pomozite, sto nam je činiti i od kuda i gdje krenuti? Sto bi to moglo biti???

Lp
Unaprijed zahvaljujem

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.11.2012. 00:25

Prema opisu riječ je o primarnoj noćnoj enurezi . dijete nije imalo perioda od barem 6 mjeseci bez noćnog mokenja. Ponovite urin (obziirom na miris) i zatražite pregled nefrologa. Trebat će kroz 2 dana voditi precizni dnevnik unosa tekućine i mokrenja - postoji poseban protokol za ovo dvodnevno praćenje te će se odlučiti da li je potrebno napraviti dodatne pretrage. Jedna od opcija je i uzimanje jedne lakotopive tabletice, navečer prije odlaska na počinak (Minirin).

danielak

12.11.2012. 22:40

Hvala puno na odgovoru i molim Vas samo ako mi jos mozete reci mogu li se te tablete dobiti bez recepta ???? Pregledan je od strane nefrologa, ireceno nam je da je to vjerojatno genetski problem (otac mokrio u krevet i djed) jel je s njihove strane sve u najboljem redu. Ali ni u kom slucaju nam nije spomenuta doticna tabletica !

Hvala

L.p. Daniela K.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.11.2012. 11:40

Ne, potreban je recept.