Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


BRONHIOLITIS


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

diki_86

15.10.2014. 23:25

Beba rodjena u 39 tj 2800/49 sa nepuna 3 mjeseca u jutarnjim satima pocinje hroptiti. Nije bilo kaslja,temperature niti nekih drugih promjena.pedijatrica je uvela ventolin 3x dnevno.navecer pocinje jako kasljati,odvedemo na pedijatriju,dobije inekciju,nalaz krvi uredu.ostave je u bolnici.ujutro u viziti doktor je poslusao i ukinuo sve terapije.neka prenoci i moze kuci.sledece jutro pocne tesko disati (trbuhom).pedijatar uvede ventolin 4x dnevno,dekortin,sumamed.slikala je pluca,sumnjali su na uplau pluca ali su odlucili da se radi o bronhiolitisu.u bolnici je bila ukupno 12 dana.svaki dan je dobijala na tezini.2 dana na kisiku.svo vreme nos prohodan.kasljala nije previse.ali kada je pocela kasljati,kasljala bi 2-3 minute bez prestanka,to bi se dogadjalo uglavnom ujutro. poslije 12 dana otpustena je i dolazili smo na slusanje 2 x dnevno.pedijatar je rekao da je to bio bronhiolitis.vec 3 mjeseca je dobro. ne kaslje,dobro dise.povremeno se cuje hroptac,ali u grlu.sada je opet pocela kasljati ali pedijatar kaze da je virus.za sada se ne cuje nista u plucima.nos je opet prohodan.mene brine to sto ona cim se vise krece zadise se i cuje se kao ficukanje,jako tiho i sitno.kada sam to spomenula pedijatrici rekla je da je ona "buca" (6 mjeseci 8400/66.),da je nju zahvatio RSV virus,da je to proslo i nije ostavilo posledice,te da je ona zdrava normalna beba.molim vas i vase misljenje.Hvala unapred!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

17.10.2014. 10:05

Vjerojatno je uzročnik bronhiolitisa bio RSV virus i svaka naredna infekcija bilo kojim drugim uzročnikom će neko vrijeme uzrokovati piskutanje. No onako teško stanje se neće ponoviti (naravno da je to glavni strah roditelja). Zrak u prostoriji treba biti prohladan, čist i vlažan, izlazite redovito van a prigodom spavanja gornji dio tijela treba biti na povišenom u odnosu na doljnji ( nakosite madrac u krevetiću). Nemojte ići u prostore sa zatvorenim sustavom klimatizacije (šoping centri).