Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


cijepljenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jasna

05.11.2003. 22:48

Cijenjeni,
molim da mi odgovorite u kojim slučajevima blizanci imaju pravo na besplatno cijepivo-Infanrix-

Unaprijed zahvaljujem.

Dr. Darko Richter

05.11.2003. 23:15

Samo prigodom prvog cijepljenja sa 3 mjeseca, kao i sva ostala djeca.

jasna

06.11.2003. 22:14

Poštovani,
zahvaljujem na Vašem odgovoru.Nisam napisala u kratkim crtama našu situaciju.Blizanci sada imaju 13mj.Cijepljeni su prvi puta prije 6 tjedana.Pedijatar ih nije želio cijepiti bez nalaza neuropedijatra radi 2 blizanca koji je imao Abgar 5i7.Tretirani su kao neurorizični.Srećom nalazi neuropedijatra i EEG-a su u redu.Tražili smo od neuropedijatra po preporuci pedijatra aceularno cijepivo.Nije odobrila zbog toga što je u Komisiji za cijepiva i rekla je da se obratimo drugom neuropedijatru.Kome da se ja sada obratim s obzirom da sam 2 cijepivo kupila i nadam se povratu novca.Preporuka je sada cijepiti ih i dalje sa Infarixom.Ne sumnjam u to cijepivo samo želim saznati kako mogu svojoj djeci osigurati cijepivo na vrijeme i da dobijem sredstva od HZZO stim da godinama uplaćujem za isti a vrlo rijetko koristim usluge.Zahvaljujem na Vašem odgovoru i strpljenju.

Dr. Darko Richter

07.11.2003. 21:54

Ja vas u potpunosti razumijem, ali ipak ne shvaćam da to pitanje postavljate nekom pedijatru. To je pitanje za namještenike HZZO-a i političare. Mi, uključujući i mene, davno smo o acelularnom i cjelostaničnom cjepitvu protiv difterije-tetanusa-pertusisa rekli svoje i pred javnošću, i pred ministrom Vlahušićem, i o tome pisali u stručnim časopisima. Vrijeme je da ljudi za svoj novac sami traže ono što misle da im pripada, ali na pravom mjestu, a ne od onih koji su ministarskim pravilnicima obvezani provoditi određene usluge, za koje vi, možda s pravom, mislite da bi trebale biti drugačije.