Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


cijepljenje prematurusa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

valek

10.09.2011. 13:40

Poštovani doktore, naše dijete je staro 15 mjeseci korigirano 13. Jako lijepo napreduje i ne idemo na vježbe već nekoliko mjeseci. Jučer smo bili na pregledu kod neuropedijatrice koja je jako zadovoljna i kaže da je sve ok. Dječak je do sada bio zdrav. EEG sa nekoliko mjeseci je bio uredan. Sada smo trebali napraviti kontrolni ali nismo uspjeli i mislim da ni nećemo jer ima takav ritam spavanja, a i kad je jako pospan plače i zaspi i nemoguće ga je držati budnim u autu.. Radili smo UZV glave u 4.mjesecu ove godine - mozgovina uredene ehogenosti,falks medijalno, bez znakova kompresije, subarahnoidalni prostori su naglašeni, kao i FIH. Dobar je prikaz sulkusa i girusa.Postranične moždane komore su normalno smještene i dalje diskretno asimetrične, zaobljenih frontalnih rogova.Obostrano komore zadiru dublje u moždani parenhim.Lijeva moždana komora je širine 7, 5 mm, visine 15,0 mm, desna je širine 7,8 mm i visine 17, 4mm. Corpus calosum se prati u cijelosti. Pleksusi horioideusi su nepravilnijih kontura. Ostalo nije dostupno zbog okoštale VF. dg- stanje nakon periintraventrikularne hemoragije stupnja II obostrano, hipoksično ishemične promjene periventrikularno frontalno stupnja 1-2.
Moje konačno pitanje je u vezi cijepljanja koje sad treba primiti ako se ne varam rubeola i još nešto. Do sada je redovno cijepljen. Neuropedijatrica je rekla da ne može napisati da je za cijepljene jer nema EEG iako je rekla da ne vidi nikakvih odstupanja , a naša pedijatrica bi rado EEG nalaz ili pristanak neuropedijatrice. .kako da se postavimo kao roditelji? da još pričekamo ili da ga cijepimo? unaprijed hvala!

Darko Richter, dr. med.

10.09.2011. 17:25

Cijepite.

valek

10.09.2011. 22:20

Zahvaljujem na odgovoru! Pošto mislite da trebamo cijepti dijete ,da li ga cijepiti sa MoPaRu cijepivom ili Priorixom tj da li možemo birati ili to ovisi sa kojim cjepivom pedijatar raspolaže? iako čitam da je priorix kvalitetniji tj čišći pa da li možemo inzistirati na priorixu? s poštovanjem, unaprijed zahvaljujem

Darko Richter, dr. med.

11.09.2011. 04:40

Priorix.