Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Crvenilo vulve


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tamara35

12.03.2015. 14:55

Poštovani,

moja djevojčica od 4 godine ide u vrtić i često ima crvenilo vulve i navečer pred spavanje je često to zna i svrbiti. Ja se stvarno trudim da je perem toplom vodom čim dođe iz vrića i poslije nakon svake nužde. lagano je namažem kremom ali opet isto. Prije pola godine smo radili bris vulve i imala je streptococcus. Nalaz urina i urinokulture je bio dobar pa su mi dali da je mažem antibiotskom kremom. Nakon toga je nalaz bio ok ali ubrzo nakon toga opet crvenilo.

Moje mišljenje je da je to zbog vrtića jer ona ide samostalno u wc i inače ima osjetljivu kožu. Postoji li neka krema koja se može malo duži period koristiti da bih joj olakšala i smirila crvenilo ili ipak smatrate da je bolje da opet vadimo bris?


Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

15.03.2015. 04:25

Obzirom na bakteriju koja je bila izolirana preporučujem kontrolni bris. Do prispjeća nalaza kupke u čaju od žalfije (kadulje) i bepanthenol kremu. AKo postoji crvenilo oko čmara treba pomišljati i na parazite (male dječje gliste).

Tamara35

20.03.2015. 11:50

Radili smo nalaz urinokulture i stolice i uredan je. Čekamo bris čmara ( zaboravila sam stručno kako se zove),a bris vulve je pokazao sljedeće:Proteus mirabilis i Escherichia coli. Obe bakterije pokazuju pristupačnost za liječenje s dosta lijekova, međutim ja bih voljela ako može neka vrsta lokalnog liječenja preko masti (Gentamicin piše na antibiogramu). Žao mi antibiotik da uzima svakako ga često i pije jer je sklona grlu a ovo mi sve djeluje površinski obzirom na nalaz stolice i urinokulture.

Trenutno koristim ovo što ste nam savjetovali (čaj i krema).

Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

23.03.2015. 10:10

Obje bakterije normalno se mogu naći na koži u pelenskoj regiji. U svakom slučaju nije za sistemsku antibiotsku terapiju (sirup), eventualno se može pokušati s lokalnom terapijom.