Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dijete cesto place


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Rujon

30.06.2015. 10:25

Djecak je star 14 mjeseci.Unazad nekoliko dana se ponasa razdrazljivo i cudno.Na svaki jaci zvuk,npr zvuk pada zlice u sudoper,plac drugog djeteta ili povisen ton reagira plakanjem i urlanjem.Tesko ga smirim.Usred hranjenja pocne plakati.Neznam kako da opisem to,place i kad ima razloga i kad nema.Nema nikakvih simptoma bolesti,neznam dali da ga vodim pedijatru zbog toga ili je to samo neka faza?Inace je dosta boravio u bolnici,nedonosce je,operirao je srcanu manu.Jeli moguce da ima nekih psiholoskih posljedica od silnih hospitalizacija?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

01.07.2015. 23:15

Prije svega treba isključiti organsku bolest - javite se pedijatru. Ako sve bude uredu, tada pokušajte što suzdržanije reagirati na njegove ispade bijesa/protesta (ako je o tome riječ). Ono što ste doživjeli nakon njegovog rođenja zasigurno je ostavilo traga na njemu ali i na Vama, stoga je bitno da bar jedno od vas dvoje bude smireno u tim situacijama.