Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dijete s prekomjernom tjelesnom težinom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jelenica

07.03.2017. 23:50

Poštovani,
molim Vas ukratko informacije koliko energije kroz prehranu treba prosječno devetogodišnje dijete i imate li kakvu preporuku gdje potražiti prikladne menije.
Godinama se trudim odgajati sina svjesnoga dobrih strana zdrave hrane, a ispalo je da toliko uživa u njoj da je stekao solidan višak kilograma (po zadnjem mjerenju prešao 100. percentilu za svoju dob dok je visinom negdje na 70.)
Iako ne konzumira sokove, slatkiše jede povremeno i umjereno i kreće se dosta, očito je omjer unesenoga i potrošenoga negdje promašen.
Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.03.2017. 19:50

Bez stručnog vođenja male su šanse da ćete biti uspješni. Posavjetujte se sa liječnikom. Treba definirati iz kojih namirnica dobija previše kalorija, kakve su mu preferencije kod uzimanja hrane, dogovoriti način hranjenja i količine, dati upute o tjelesnim aktivnostima - kako i koliko ih sprovoditi. Načelno, ako sve to ne možete, uzmite dijetu za dijabetičare.