Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Probava


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Maja

25.06.2003. 21:21

Moj dvomjesečni sin ima problema s probavom. Sve je počelo pred tri tjedna. Stolice ima vrlo rijetko, svaka četri-pet dana mu izazivamo pražnjenje crijeva (uvijek je bilo uspješno, a stolica je bila zlatnožuta, vrlo malo sluzi, i nije bila tvrda). Davala sam mu i rijetki čaj od kamilice, te mu je tada stolica bila puno mekša, te je sam izvršio nuždu.
Pitala bih da li je ovakva probava normalna budući je dijete na majčinom mlijeku, zadovoljno je, nema grčeve, trbuh mu nije napet i u ova tri tjedna dobio je 500-600 g. Dijete ima česte vjetrove (smrdi kao da imao stolicu) te uredno mokri.
Budući smo mu stolice izazivali (nadraživanje toplomjerom) neznam koliko čekati da on sam izvrši nuždu.
Molim Vas za što hitniji odgovor.
Pozdrav od Maje K.

Dr. Darko Richter

26.06.2003. 07:56

Poznato je da djeca na majčinom mlijeku mogu imati manje učestale, ali posve normalne stolice. To je zato što probave i asimiliraju govoto sve od posisanog mlijeka. Nema nikakve potrebe, dapače, moglo bi biti štetno, nadraživati mu rektum kako bi dobio stolicu. Samo riskirate da mu oderete sluznicu debelog crijeva.