Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


garasone


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vedrana

08.10.2003. 12:54

Postovani,

molim vas mi kazete da li vi mislite da su kapi za oci/usi garasone primjerene za dijete od 14 mjeseci.

naime, pedijatrica ih je prepisala zbog lagane zacepljenosti usiju i prehlade uz temperaturu, za nos i uho. nista nije upaljeno, vec da prije prodje. 3x1 kap. ali nakon sto sam procitala sta pise o tom lijeku, bilo me strah primjeniti ga. na kraju sam stavila jednu kap u uho, i to samo jednom.
hvala.

Dr. Darko Richter

08.10.2003. 18:06

Garasone svakako nije namijenjen za kapanje u nos, pogotovo ne djetetu od 14 mj., jer jednostavno, ne može u obliku kapi dopsjeti u unutrašnjost nosnih hodnika gdje bi mogao djelovati. No, nije niti štetan, jer sve što ide u oko, može i bilo gdje drugdje. U uho se može kapati, ako se otoskopski utvrdi da je upaljen zvukovod. Ne znam što ste propčitali u uputi za lijek, ali određene opasnosti postoje ako se kortikosteroidi kapaju stalno u oko, no ne toliko u nos ili uho. Mislim da laici ne bi trebali čitati stručni tekst, jer ga nemaju s čime interpretirati, pa si stvaraju kojekakve posve netočne predodžbe. Iz iskustva s vlastitim najbiližima, uočio sam da skoro nitko ne pročita uputu za, npr., peglu, ili neki drugi kućanski aparat, nego ih radije isprobava po osjećaju, i često pokvari, ali, ako je u pitanju lijek, čita se sve od prvog do zadnjeg slova, pa se opet završi na pogrešnom zaključku. Hoćemo li početi raditi prave stvari u pravoj prigodi?

ana

09.10.2003. 11:53

Vi ste meni divni (: