Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


GRCEVI?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tara

18.06.2003. 14:07

Postovni
Imam dijete staro 17 dana iskljucivo je na prsima i dobro napreduje, podoj je otprilike na svaka 3 sata kada dijete zatrazi ,a u tjedan dana dobilo je 300g( inace rodjena je sa36i pol tjedana 3000g i 49 cm kao zdravo novorodjence )MEDJUTIM MENE BRINE STO IZA GOTOVO SVAKOG PODOJA KAD DIJETE ZASPE POCINJU NESTO KAO GRCEVI JER JE DIJETE IZRAZITO NEMIRNO GRCI SE I STENJE IAKO GA TO NUZNO NE PROBUDI.STOLICU IMA NAKON SVAKOG PODOJA (ZLATNO ZUTU ZRNATU I PASTASTU NO MA I DOSTA VJETROVA STO JU TAKODJER MUCI)ZANIMA ME DALI JE TO NORMALNO I DALI TO MOZDA UZROKUJE MOJA PREHRANA S TIME DA NAPOMINJEM DA NE KONZUMIRAM NISTA STO NAPUHAVA AGRUME NITI ZACINE A TAKODJER I MINIMALNO SLATKOG. UNAPRIJED HVALA
MOLILA BIH JOS NESTO : JEDNO OKO JE NAKON BUDJENJA KARMELJAVO. ZA SADA GA CISTIM PO UPUTI PATRONAZNE SESTRE SVOJIM MLIJEKOM DALI JE TO DOVOLJNO ILI BI BILO UPUTNO NAKAPATI NPR SA SULFASOL KAPIMA( to traje vec 3dana )
jos jednom hvala

Dr. Darko Richter

19.06.2003. 14:38

Od natrag:
Nakapajte mu Sulfasol kapi za oči, neće škoditi, a možda će sve prije proći.
Normalno je da dijete na prsima ima zlatno žutu stolicu, a novorođenče gotovo uvijek po novom obroku. Grčevi i vjetrovi nisu normalni, ali se javljaju u velikog broja novorođenčadi i male dojenčadi, i obično sponatno prolaze do dobi od 3 mjeseca. Najčešće je specifični razlog nepoznat. Međutim, moguće je da mu smeta nešto što dobiva preko vašeg mlijeka. Obično se savjetuje da potpuno prestanete piti kravlje mlijeko, jogurte, svježi kravlji sir i sl. Ne znam odakle vam sugestija da izbjegavate agrume. Što onda rade majke u Africi kojima je to često jedino voće, a možda i veći dio prehrane? Izbjegavati aditive i inače je O.K., ali vašem djetetu to ovaj čas ne koristi. Počnite s eliminacijom mlijeka i mliječnih prerađevina. Za dojilju inače nema posebne dijete, savjetuje se normalna, raznovrsna prehrana i puno tekućine (vode). Pijenje kravljeg mlijeka ni na koji način ne pomaže stvaranje mlijeka u dojci majke.