Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Grcevi s 4 mjeseca??


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lejjka

11.07.2018. 10:40

Postovani,
Moja beba od 4 mjeseca i 3 dana jos uvijek ima grceve, ako se uopce mogu i nazvati grcevima jer vise i sama ne znam sto je u pitanju. Beba( curica) je rodjena 7.3.2018.g. sa kilazom od 2 900kg i 51 cm duga. Iz rodilista smo izasli s kilazom od 2 750 kg. Beba je bila dojena mjesec ipo, ali zbog nedostatka mlijeka presli smo na ad Aptamil 1 i hranim je na svako 3 sata s bocicom dr. Brown (ako to ista znaci). Beba je prvi mjesec dobila 2 kg, drugi 1 kg a treci 750 g ( uskoro ce kontrola pa cu znati kilazu). Bebica je grceve dobila pred kraj prvog mjeseca i oni traju jos uvijek. Beba jako lose spava, citavu noc se grci, skuplja nogice prema stomaku, zacrveni se u licu.( stolicu ima svakog drugog dana). Pokusala sam sa masiranjem stomaka, vjezbicama i sl. I to joj pomogne da ispusti vjetrove i opet se isto nastavi s grcenjem. U dogovoru s pedijatricom pokusali smo promjeniti ad medjutim ni to nije imalo nikakvog efekta. Molim Vas vase misljenje o svemu ovome i ako imate bilo kakav savjet da nam olaksate bili bi zahvalni neizmjerno. Hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

13.07.2018. 10:01

https://littledotapp.com/hr/blog/bolesti/dojenacki-grcevi
https://littledotapp.com/hr/videoteka

Na ova dva linka ćete pronaći tekst i video koji će pomoći kod grčeva. Dodatno, preporučujem da se napravi pregled urina i stolice na skriveno (okultno) krvarenje i klostridium difficile te ev ultrazvuk mokraćnih organa i trbuha. Može se pokušati s uvođenjem formule koja se daje djeci koja su alergična na bjelančevine kravljeg mlijeka (ekstenzivni hidrolizat sirutke - ima više preparata na tržištu), naročito ako bude pozitivan nalaz krvi u stolici.