Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Grlobolja molim za savjet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pavlov

05.01.2015. 16:10

Postovani dr moja kcerka ce ubrzo imati 15 godina i sa 7 godina izvadila je krajnike.U zadnjih par godina ceto je boli grlo.Evo sad ce skoro 5 dana da je boli Pocelo je laganim curenjem nosa kihanjem koje je prestalo za 2 dana ali grlobalja jos traje Zali se da osjeca grlobolju na desnoj strani grla.Ali kad jede ili pije kaze ne boli je puno jedino ako zalogaj bas ode na tu desnu stranu grla kao malo je zaboli Evo ispira zalfijom .Kaze da je bole i nepca sa te strane i meso oko zadnjih zuba.Sama sam joj pkusala vidjeti grlo i na mjestu gdje bi trebali biti krajnici vide se crveni krugovi i nepca i zdrijelo su malo crveni ali se vidi naslage slajma Jedino sam vidjela sa lijeve strane grla kao malu bjelu tackicu Ili mi se ucinilo ipak nisam dr.Molim vas za savjet ona najvise sjeca suhocu sa te strane grla i sinoc dok je spavala kaze da je grlo bilo bas suho da je jedva progutala pljuvacku.Molim vas kako pomoci kod grlobolje kod starije djece koja nemaju krajnike Moze li ta grlobolja biti opasna i moze li stvarno grlo boljete samo sa jedne strane a da osoba moze jesti bez problema HVala unaprijed

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

08.01.2015. 11:00

Prema svemu sudeći grlobolja je uzrokovana dugotrajnim cijeđenjem sekreta iz nosa (vjerojatno primarno iz sinusa). Bilo bi dobro obaviti liječnički pregled, po potrebi i specijaliste ORL. Koristit će ispiranje nosa hipertoničnom otopinom soli (2,3%) - ima ih pod različitim nazivima u obliku sprejeva.