Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Heliko bakterija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Josipa.B

29.04.2017. 18:45

Utvrdeno mi je kod 9mjesecne bebe heliko bakterija. Nitko je u obitelji nema, prva mi je bebica i drzimo ju pod "staklenim zvonom", nitko ju ne ljubi,nitko ju ne dira osim mene i njezine tete, a ni ona ni ja tu bakeriju nemamo. Jedemo iskljucivo hipp kasice i, voce i povrce koje joj ja pripremam kupujem u bio&bio trgovini, sto se tice higijene ruku i prostora, odjece i drugoga, mislim da nitko nema toliko dezinfekcijskih sredstava kao mi. Izaa svake promjene pelene obaveno koristim pliva sept blue i perem ruke, isto i ako ja koristim toalet. Prije mjesec hospitalizirana je zbohg rotavirusa. I nakon dolaska iz bolnice sve je bilo drugacije kod nje od odbijanja hrane, do ponovnog povracanja i veceg broja stolica. Jel moguce da je u bolnici pokupila bakteriju, i kako pomoci tako maloj bebici kod iste bakterije?! Sto treba jesti, kako treba jesti, terapije prirodnim lijekovima, tipa lan, brusnice, propolis, dolaze li u obzir kod tako male bebe?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

08.05.2017. 09:50

Moguće je da je bakteriju dobila u bolnici, no bez obzira na sve što opisujete moguće je da ju je dobila i kod kuće. Preporučam probiotik Saccharomyces Boulardii kroz 3 mjeseca. Paralelno s tim možete davati i Enterosgel, 2x3,5 ml u nekom tekućem obroku (bez okusa je i mirisa). Smanjite unos slazkih namirnica. Potrebno je redovito praćenje težine. Propolis ne bih davao.

Tosha22

22.07.2017. 14:20

Trudna sam 10ta nedelja , imam heliko bakteruju u zelucu,bol je uzasan, za mesec dana smrsala sam 8kg, sta da radim,jer postoji neki lek koji sme da se pije u trudnoci?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

23.07.2017. 11:10

Obzirom na težinu smetnji koje imate i gubitak na težini svakako je potrebna terapija. Prema novijim studijama, najstariji od preparata inhibitoraa protonske pumpe, bi u Vašoj situaciji bio nužan (više o tome na https://www.zdravobudi.hr/clanak/...eme-trudnoce-i-dojenja-nove-spoznaje ). Konzultirajte se sa gastroenterologom i kliničkim farmakologom.