Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Iznenadno ne spavanje bebe od 15mjeseci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Drami

11.02.2017. 16:30

Stovani,
moj sin je 15mjeseci i inace zdrava beba,porod normalan,sisa jos uvijek iako sve manje,sve jede i napredna je beba.Zadnjih 5 dana je poceo protestirati kad dodje vrijeme spavanja.Jednostavno ne zeli ici spavati,kada vidi da se blizi vrijeme spavanja uznemiri se i cim ga spustim u njegov krevetic vice i place i ne zeli spavati.Inace je uspavljivan na prsima a sada i to odbija jer sisanje znaci spavanje pa i prsa odbija tako da mislim da se lagano odvikava i od prsa.Da napomenem da uvijek imamo iste rituale pred spavanje,vecera,peremo se,citamo i onda spavanje.Odbija ljuljanje,mazenje,gura me od sebe i samo bi van iz kreveta i igrao bi se valjda do ujutro ili dok ne bi pao od umora.Mene brine da li,ako ga ostavim da vice dok ne zaspi,to moze ostaviti nekakve psihicke poremecaje ili sl.Da li je to nekakva faza i kako da se uopce postavim jer se jako lose osjecam slusajuci ga kako vice,place bez suza i bjesni sve dok od umora ne zaspi.Preko dana odemo u setnju pa zaspe u kolicima i onda ga prenesem u krevetic gdje odspava 2h.Navecer ide spavati oko 9-9:30 i uz par budjenja za sisanje spava do 9 ujutro.Molim Vas pomozite mi jer sam ocajna a moja beba je inace tako vesela i zdrava beba.
Hvala unaprijed!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.02.2017. 22:40

Definitivno nije riječ o bolesti nego o prolaznoj fazi. Bilo bi dobro da sve rituale uspavljivanja i intervencija noću preuzme suprug, jer je riječ o specifičnoj priči između Vas i djeteta. Bilo bi dobro ako imate mogućnosti staviti ga u drugu sobu. Na sve proteste odgovarajte što oskudnije, bez puno priče i interakcije općenito.