Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Kašalj i antibiotik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zp

26.02.2018. 11:10

Poštovani,
Beba od 8 mj nekoliko dana par puta dnevno zakasljavala bez curenja nosa i kihala cesto (starija Seka imala gripu ) pa smo.otisli na pregled,doktorica rekla.da sve ok i dala antibiotik 2xdnevo ( nešto slično klavocinu ). Ja taj antibiotik ,s obzirom na stanje djeteta nisam dala , nakon 4 dana se zastopao nos i počela.je kasljati miješano,čas vlažno ,čas suho.. inhaliramo je bar 3x dnevno i čistimo nos na usisavač Ariana aspiratorom .. sve teže kašlje pa se sad bojim dal' sam ipak trebala dati antibiotik ( kojeg imam doma,nenapravljen za svaki slučaj)? Inače beba je dobrog općeg stanja,zaigrana,urednog apetita ,nema temperaturu ,čini mi se.da.se.slijeva iz nosa u grlo ( inače imam iskustava s kasljevima jer dvije starije kćeri imaju ceste bronhitisa i sumnju na astmu) . Ima li Panatus možda kakvog smisla.ili koji drugi sirup,kašalj je miješani,nekad suhi ,nekad mokri ( za starije koristim sirup islandskog lišaja Trešnjevka),smije.li što od toga ili da ipak dam.antibiotik ?
Hvala unaprijed

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.03.2018. 09:25

Eh, savjeti o liječenju djeteta u dobi od 8 mjeseci, bez pregleda ?? Nije moguće, ako ste zabrinuti javite se ponovno na pregled. U međuvremenu čistite nos, izlazite na svježi zrak. Sirupe za kašalj u ovoj dobi ne preporučam samo povećajte unos tekućine.