Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kašalj ne prestaje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivana288

07.12.2011. 10:40

poštovani,
imam dijete od godinu dana.dojeno je i još uvijek ga povremeno dojim.Do sada nikada nije bio bolestan.prije tjedan dana počelo je sa jakim kašljem,punim nosom i temperaturom.kako temepratura nije padala tri dana odvela sam ga pedijatrici koja ga je poslušala i preporučala držati nos prohodnim i bisalvon kapi jer zrelo kašlje pa da se ta sluz razrjedi da može iskašljeti,no temepratura i dalje nije padala i nakon još dva dana učenjeno je vađenje krvi i nakon što ga je pedijatrica poslušala rekla je da s obzirom na krvnu sliku,temperaturu koja nikako ne pada,kašalj,nos i kaj čuje taj sekret po plućima da mu damo sumamed. nakon što je počeo piti sumamed temepratura je pala,ali evo i nakon terapije antibiotika osim pada temeprature ne vidim ikakvog pomaka,on i dalje jako kašlje,puno to povraća,nos se bez obzira na čišćenje puni...molim vas za savjet s obzirom da smo kod doktorice naručeni za tek dva dana dali je to normalno da i nakon antibiotika ne prolazi jak kašalj i koje bi pretrage trebao još obaviti?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.12.2011. 14:40

Treba vremena da se podražaj sluznice smiri i da prestane stvaranje sekreta i kašalj. sumamed se pije 3 dana no on se zadržava još desetak dana u organizmu i djeluje protiv bakterija. Bisolvon može također biti uzrokom ovako jake sekrecije pa ga pokušajte maknuti. Vlažite zrak u kući, neka dijete spava sa povišenim uzglavljem, čistite nos kao i do sada, povremeno ga okrenite potrbuške glavom na niže i lupkajte po leđima kako iskašljao sekret iz bronha. Nakon nekih virusnih i bakterijskih infekcija kašalj može zaostati vrlo dugo! Stoga nema druge nego redovito se kontrolirati kod nadležnog pedijatra.