Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kočenje bebice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zdr

09.02.2013. 21:25

molim vas za savjet
imam tri mjesece staru bebu i prije mjesec dana počela se je kočit, tako da sva pocrveni u obraz, ukoči se i kao da za trenutak prestane disati. to je počela radit otkada smo prešli na aptamil ar. prije toga smo imali hipp, po kojem je puno polivala, pa nam je pediatrinja savjetovala to mlijeko. koči se više puta dnevno, i nije važno u kakvom je položaju. molim vas, da mi odgovorite, dali je šta naopako sa mojim djetetom, jer tu nitko ne zna da nam kaže zašto bi se to moglo događat

hvala vam za vaš odgovor

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.02.2013. 12:55

Ako Vam se čini da u opisanim epizodama nije pri svijesti - da ne možete uspostaviti kontakt s njom - javite se neodložno doktoru. Ako je pak riječ o kolikama (grčevima) dogovorite se o promjeni mlijeka (ovisno o izgledu stolice, ima li sumnji na alergiju na mlijeko i sl.).

zdr

12.02.2013. 15:20

to traje samo nekoliko sekundi, a poslije toga zavrišti i počne da plače. Kada smo bili na hippu, to se nije događalo. Pitala sam svoju pediatrinju, pa ona kaže da ne vjeruje da je to od mlijeka i da lijepo napreduje sa aptamilom ar i neka samo tako nastavimo. Postoji li još koje drugo mlijeko protiv bljuckanja osim aptamila i novalacka, i dali je za želudac lakši novalack, jer mislim da čemo sami probat da promijenimo mljeko.
Kada možemo da pređemo na obično mlijeko, koje nije protiv bljuckanja?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

17.02.2013. 13:55

Pokušajte Novalac AR, on je tekuć dok ne dođe u kontakt s kiselinom u želucu. Kvalitetan je i ako bude odgovarao ostanite na a njemu dokle god bljuckanje bude jako izraženo.

zdr

13.03.2013. 10:45

puno vam hvala na vašim odgovorima. Pokušali smo sa Novalakom AR, ali joj nije odgovarao, puno je bljuckala, pa smo se vratila na Aptamil. Kočenje je prestalo samo po sebi, jedino ako je naglo dignem, pa se uplaši, još se ukoči.

Još jedanput vam hvala za sve

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

20.03.2013. 09:35

Važno je da je dobro happy