Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


krvavi iscjedak iz rodnice kod 5-ogodišnjakinje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lovmar4

10.05.2011. 16:56

Molim Vas da me utješite, jer veoma sam se zabrinila videći danas na gačicama moje petogodišnjakinje krvavi iscjedak. Naime prije mjesec dana se pojavio neki zelenkasti iscjedak bez mirisa. Obavljene su sve pretrage i urinokultura uz antibiotik. prvo je ukazivalo na neku upalu, te nakon antibiotika nalaz negativan. Već nekoliko dana dijete se žali na bol u stomačiću, ali smo to pripisivali njenom negodovanju odlaska u vrtić. Danas me zvala i pokazala mi gačice na kojima je izražena svjetlocrvena krv mirisom na menstruaciju. Sutra je vodim pedijatrici, ali molim vas da me bar do tada smirite. Da li je moguće da se kod tako male dijece pojavi nešto poput menstruacije?

Darko Richter, dr. med.

10.05.2011. 22:15

Sve je moguće. Ne znam, ali, također, ne znam zbog čega se ne možete strpiti. Kako ja da znam odakle je ta krv, ako ne mogu pregledati dijete?

lovmar4

10.05.2011. 23:05

Hvala vam. Odveli smo dijete večeras na hitni prijem, i čekamo rezultate krvi i mokraće. Rado bih da mi pregledate dijete, ali mi smo u Splitu. A ovo nisam mogla čekat i bit strpliva. Dijete je normalnog rasta, svih psihofizičkih sposobnosti normalnih, nije pretila, nije mršava...prema tome nema nikakvih indicija za tako ranim simptomom menstruacije. Nadam se i Vjerujem da će sve bit u redu. Hvala vam što ste odgovorili.

Darko Richter, dr. med.

11.05.2011. 09:55

Ovo je primjer kako ne treba raditi. Jer, ovo nije nikakav hitni slučaj. Da je dijete dobilo menstruaciju, moralo je prije toga dobiti i neke sekundarne spone oznake. I onda se to obrađujekod dječjeg endokrinologa. A u hitnom se prijemu neće ništa u tom pravcu riješiti. A, ako i nije ništa u tom pravcu, opet nije hitno, i treba se rješavati po danu.