Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


krvna slika


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

iva

24.06.2003. 14:49

Moja curica od 2.god i 9 mjeseci dobila je pred 2 dana jaku urtikariju po cijelom tijelu. Doktorica joj je prepisala Dimidril 3 puta na dan i dobila je dva dana inekciju. Danas 3 dan osip joj se smanjio tj. više nije tako intenzivno crvene boje nego kao da je problijedio.
Danas smo bili dati urin i on je u redu a krvna slika je sljedeća: RBC 5,22, MCV 77,8 RDw% 14,3, HCT 0,41, PLT 383, MPV 7,5, wBC 19,8, HGB 135, MCH 25,8, MCHC 332, LYMF 8,2, GRAN 10,1, MID 1,5, LYMF 41,4, GRAN 51,1 MID 7,5. Doktorica je rekla da su joj leukociti jako visoki da ima sigurno neku upalu i dala joj antibiotik. Moram napomenuti da curica uopće nema temperaturu, uši u redu, grlo također, amo joj već tri dana curi nosić tj. prehlađena je. Inače curica je vesela, jede, pije sve normalno kao da joj nije ništa
Molim Vas za Vaše mišljenje budući da u našem gradu nemamo pedijatra već moramo ići kod doktora opće medicine. Naročito me zabrinjavaju leukociti. Unaprijed Vam se jako zahvaljujem

Dr. Darko Richter

24.06.2003. 17:41

Ne znam zašto bi vas zabrinjavali leukociti. Uvijek se može naći neki razlog za zabrinutost, samo mi se ne sviđa da liječnik svoje nesnalaženje prenosi na roditelja. Zašto leukociti ne bi bili malo viši, kad je koža puna plikova? Možete li vi istodobno biti žalosni i veseli? A osim toga, liječnik joj je "sprašio" 3 injekcije, kako kažete, koje su vjerojatno kortikosteroidi. To su vam, u biti, hormoni koje i sam organizam stvara kao odgovor na stres, a dati kao lijek, u visokim dozama, polučuju ono isto što i naši vlastiti kortikosteroidi iz nadbubrežne žlijezde, za što često nemamo strpljenja koji dan duže čekati. A jedna od stvari koje polučuju, osim smanjivanja upale, jest i mobilizacija leukocita, pa ih sada, za kratko, ima više od normalnoga. Ovo mi liči na slijedeće: ošinem konja, pa se onda čudim što je poskočio.