Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Povišena temperatura dijeteta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Damir

24.06.2003. 08:49

Poštovani,
Naša djevojčica od 19 mjeseci ima već cca. 2 mjeseca povišenu temperaturu i to u rasponu od 37,3 C (ujutro) do 38,2 C (popodne i navečer) mjereno rektalno. Napravljena je kompletna krvna slika koja je uredna (samo su blago povećane vrijednosti RDW i limfocita - naš pedijatar tvrdi da je to sve u granicama tolerancije), te su napravljeni brisevi grla i nosa koji su sterilni. Još jedino čekamo nalaz urinokulture.
Dijete se inače normalno ponaša, vesela je, normalno jede i pije, te ima urednu stolicu i uredno mokri. Naš pedijatar tvrdi da bi to moglo biti od zubića. Za Vašu informaciju navodimo da su svi zubići većinom izrasli (još jedino četvorke rastu, ali su izišle van). Molimo Vas za Vaše cijenjeno mišljenje i što nam je dalje za činiti?
Zahvaljujemo na razumijevanju,
Roditelji Jasna i Damir

Dr. Darko Richter

24.06.2003. 17:27

Moj je savjet: ne mjeriti temperaturu. Inače, tek 38 st. i više u guzi smatra se povišenjem.
Ako ipak ne možete poslušati ovaj savjet, onda dajte djetetu 120 mg Lupoceta ili Pliceta i 100 mg Ibuprofena, triput dnevno tijekom jednog dana, uz to je pojite i nastojte da je dobro napojena. Katkada se djetetov unutranji termostat malo pomakne prema gore, pa je to razlog dugotrajnih sitnih povišenja temperature, no s vremenom, katkada tjednima i mjesecima, spusti se na normalu.