Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ljubomora


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kopernikus

16.08.2010. 13:02

Pokušala sam da nadjem nešto na ovu temu ali nisam uspjela... Htjela bih savjet - kako se postaviti prema djetetu od 4 godine, djevojčica je ima stariju sestru od 6 godina i brata od 8 mjeseci!Imam osjećaj da se osjeća ugroženo i da protestuje na različite načine, često tražeći nešto nemoguće... ako joj napravim sok ili joj je presladak ili joj nije sladak pa moram po pet puta da pravim inače plače po pola dana. Blago rečeno izludjuje me i ne znam kako da se postavim prema njoj, tako reći ništa joj ne odgovara i puno je promijenila ponašanje do krajnjeg bezobrazluka! Plašim se da negdje ja ne griješim i pitam se može li ovo da ima posledice u njenom ponašanju kad malo poraste i hoće li se promijeniti ikad...

Darko Richter, dr. med.

16.08.2010. 17:15

Sami ste rekli: plašite se da negdje ne griješite. Naravno da griješite. U to nemojte sumnjati. Međutim, u čemu griješite, to možete najbolje znati vi sami.
Vjerojatno je srednje dijete, namjerno, ii nenamjerno, počelo dobivati manje pažnje. Ali to je relatinvo: grijeh se dogodio puno ranije, kada se ona sama rodila. Onda je mama zabatalila najstarije dijete, i posvetila se mlađem, ne znajući još da će ono biti srednje. I sada, kada je došlo još mlađe, srednje je ostalo na suhom. Mene u toj situaciji najviše brine najstarije dijete. Da vam u pubertetu ne pokaže što ste sada propustili prema njemu.
Posavjetuje se s psihologom za djecu. To su, inače, dosta uobičajeni problemi, za koje postoje recepti. Jedino nije sigurno da će uspjeti.

Kopernikus

16.08.2010. 20:55

Hvala Vam puno... najbolje je ipak poći kod psihologa mada sam mislila da mi Vi možete dati neki savjet!Inače starije dijete je potpuno drugačije... ja griješim sigurno jer ne umijem da uspostavim kontakt sa mladjom koji bi nam svima odgovarao, uzalud se trudim... hvala u svakom slučaju!

Darko Richter, dr. med.

17.08.2010. 00:30

Mislim da je najvažnije smanjiti zabrinutost i malo se više normalizirati u odnosu sa sva tri djeteta. Koliko možete, toliko dajete, a da ostanete ipak odmorni.