Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


mag3


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

emdulu

17.02.2016. 15:35

Imam bebu staru 4mj. dok sam bila trudna ginekolog je vidio nekakvu razliku između bubrega pa naravno kad se rodila odmah smo išli pregledat bubrege.nalaz je pokazao desno blaga dilatacija kanalnog sustava. I od tada imamo kontrole mokreće i ultrazvuka.Koji su bili uredni .Na zadnjem pregledu dr. nam je dala uputnicu da napravimo dinamičku scintigrafiju bubrega MAG3 sa separatnim kiselinama.Mene zanima da li je uopće potrebno raditi tu pretragu ako je dijete sve u redu .Sve ovo vrijeme nije bilo nikakvih simptoma nema temp. normalno mokri , nema grćeva i uredno napreduje.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

20.02.2016. 10:30

Trebali ste ovo pitanje postaviti nefrologu koji je preporučio ovu pretragu. Vjerujem da ima valjani razlog. Jedan od njih bi bio isključiti povećani tlak mokraće u bubrežnim kanalima. Ako postoji, mokraća se vraća natrag (utiskuje) u bubrežno tkivo i oštećuje ga. U ovoj fazi svi nalazi budu uredni - stoga mislim da je opravdano predložena ova pretraga.