Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Narušeni imunitet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanjaf

07.01.2015. 14:05

Poštovani,

molila bih Vas za savjet. Djevojčica 4,5 godina (2 godine ide u vrtić).

U zadnja 2 mjeseca preboljela je:crijevnu virozu, streptokok, virusnu upalu pluća-pila je sumamed-3 dana

Kod kuće je dva tjedna nakon što je popila antibiotik. Unatoč tome, jučer je opet krenula blago povišena temperatura (37,3) sa iskašljavanjem i curenjem nosa (vodenasto)

Tražila sam na internetu neka alternativna rješenja. Naišla na savjete o dodacima prehrani (Echinacea, laneno ulje pol žlice dnevno,ulje crnog kima...) ali bih voljela Vaše stručno mišljenje o tome prije nego što počnemo s bilo kakvim dodatkom. Molim Vas za savjet što možemo kratkoročno i dugoročno napraviti da joj osnažimo imunitet. Unaprijed hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

08.01.2015. 11:15

Najbolju zaštitu protiv određenih uzročnika pružaju cjepiva. Konkretno u Vašoj situaciji je to cjepivo protiv pneumokoka, gripe i vodenih kozica. Za opću imunost preporučam Imunoglukan, redovito kroz 6 mjeseci. Potrebno je isključiti slabokrvnost uslijed nedostatka željeza jer ona značajno slabi obrambene sposobnosti.

sanjaf

08.01.2015. 14:35

Poštovani,

puno Vam hvala za sve informacije.

Lijepi pozdrav