Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


neče da jede


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

karmen

08.05.2003. 21:52

Lep pozdrav

Moj osammesečni sin neče da jede. S dohranom sam počela sa 6 meseci. Najprije je išlo dobro. Pojeo je malo ali jeo je. Više se nije želio dojiti.

A sada več mesec dana ne želi da jede. kad mu nešto uvalimo onda izbljuva i povrača.Bili smo kod pediatrice i ne zna što bi rekla, pravi da čekajmo ako bude bolje.

Ja se bojim što če biti. Na dan pojede pet do deset žljičk(malenih)guste hrane i kakav deci mlijekasad
Vsak dan nam je borba a on se ne uklanja.
Pediatrica pravi da so moguče zubi.prije sedmice dana stvarno je dobio zub ali sad kad ga ima...opet neče jesti.

Ima isto probleme s probavo, jake vetrove. Od rojstva ima i grčeve, koji so sad malo bolji a još ga muče vetrovi.

Imate moguče kakvu ideju što bi to bilo..ali moje dijete jednostvano nije gladno?? Na težine ne dobija.

LP Karmen

Dr. Darko Richter

09.05.2003. 00:14

Čini mi se da smo već jednom razgovarali. Tada je imao 7 mj. i sumnjalo se na alergiju. Očito nije tako ispalo, a tako sam vam nekako i odgovorio. No, sada neće jesti. Kada mi dođe dijete s ovakvim pitanjima, prvo što pogledam je njegova tjelesna težina: ne zanima me što netko kaže, da li dobiva ili ne, zanimaju me točne mjere: težina, sada, težina prije i još prije, te porođajna težina. Drugo pitanje: kakve su djetetove stolice? Zatim slijedi pregled: da li mu je trbuh napuhan (tj. da u ležećem položaju strši iznad grudnog koša)? da li mu je koža tanka i nabrana? kakve je kvalitete kosa? Itd., redom ... . Na silu ne možte puno postići, jer, ako ima neku bolest koja mu smanjuje apetit ili onemogućava na drugi način normalnu prehranu, tada to treba medicinski riješiti, a ako je samo riječ o "nesporazumu" djeteta i okoline, tada taj nesporazum najmanje treba produbljivati. Recimo da je ovo drugo: pazite da je dijete napojeno vodom, da je od prošlog obroka proteklo barem 3 h i da u međuvremenu nije dobivao ništa (NIŠTA) jesti. Čudio bih se da sada odbije hranu, osim ako mu izrazito ne prija, no takve je hrane malo. U načelu, što je vama fino, fino je i njemu, a često biste se iznenadili koliko mu prijaju i druge stvari, na koje možda sami niste navikli. Treba mu sve ponuditi, malo po malo i u vrijeme obroka, a ne između.