Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


neutjesni plac


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivaa27

27.06.2012. 12:55

Postovani,
imam sad vec skoro tromjesecnu bebu (za par dana puni tri mjeseca) i posto je to moje prvo dijete i nemam iskustva, brine me njen neutjesni plac, koji se poceo pojavljivati zadnjih desetak dana. Prvo je pocelo s placem prije spavanja, i to je trajalo nekih 5 dana, ali toliko intezivan i neutjesan plac, jedva bi je uspjeli umiriti, zaspala bi kratko ili u kolicima ili u narucju, te nakon nekih 20 min bi se probudila i zatim bi zaspala u kreveticu, normalno kao i svaku vecer prije toga. Posto je dojena beba, u tom placu pokusala sam je utjesit sisanjem, ali to bi je jos vise uznemirilo, i demostarativno bi odbijala sisat sve dok se ne smiri.
Zatim neka 2 dana nije plakala pred spavanje ni u koje drugo doba, ali dan nakon je opet taj histericni plac uhvatio popodne, i jedva smo je uspjeli smirit, nakon toga jucer je to uhvatilo popodne u voznji (u voznji inace je mirna i spava), te nakon toga opet nevecer prije spvanja, ali toliko intezivno i jako da smo je jedva uspjeli umirit, toliko bi se zacenila od placa da bi se prepali jer bi pocela i kasljat jer bi tesko dolazila do zraka od plakanja.
Izmjerili smo joj i tempereturu da vidimo da nije to u pitanju, ali nije. Ja znam i citam da to sve je okarakterizirano kao grcevi i kolike, ali ona je imala grceve nedugo nakon sto smo izasli iz rodilista, i to je bilo plakanje uz grcenje noga prema stomku i natezanje i bas su bili ociti grcevi, nisu bili svakodnevni ali je plakanje bilo povezano s grcevima. Poceli smo joj nedugo zatim davat probiticke kapi bio gia i grcevi su se smirili.
Sada kad place ne grci noge, nego rasiri ruke i ispruzi noge dok place. Isto tako zelim reci da u medjuvremenu dok ne place, ima periode kad je smije i dobro je raspolozena, isto tako jede redovito (doji) te dobiva na kilazi.
I sad moje pitanje je dali je to neka faza koja treba proci ili razlog da je vodim doktoru???

Unaprijed zahvaljujem na Vasem odgovoru i srdacan pozdrav.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.07.2012. 10:25

Najvjerojatnije neće biti da su opisani problemi znak bolesti no za svaku sigurnost preporučam pregled pedijatra koji će odlučiti da li u potrebne daljnje pretrage.