Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


numularni ekcematoidni dermatitis?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tigress

28.06.2010. 22:10

Poštovani, budući da nigdje ne mogu pronaći više od dvije rečenice o numularnom ekcematoidnom dermatitisu, možete li mi napisati o čemu se točno radi, koji su uzroci, koliko traje, kako se liječi i gdje se pojavljuje?
pitam iz razloga što sumnjam da imam upravo taj problem. Naime, prije cca 2 tjedna (dok sam pila sedmu (od 10) tabletu CONTRAL-a zbog prethodne alergije-natečenost oko očiju) pojavili su mi se okrugli plikovi veličine cigarete. tada ih je bilo dva, jedan na unutarnjoj podlaktici lijeve ruke, drugi nešto iznad koljena lijeve noge. Sada se njihov broj povećao-ima ih 8 (2 nova na podlaktici, 4 nova ispod koljena desne noge).Pravilnog su oblika i povećavaju se, trenutno su veličine kovanice 50 lipa. Pojavio se i jači svrbež, koji je podnošljiv, u sredini kruga blago su crvenkaste boje, a rub im je malo uzdignut i ima malene prozirne "mjehuriće" iz kojih izlazi bistra žućkasto tekućina (kad puknu). Ne znam uzrok, i nisam bila na alergotestu. Doktor mi je dao mast MIROBACT, ali mi ništa ne pomaže. Bi li pomogla mast BELODERM? Znate li o čemu se možda radi? Molim Vas za mišljenje? Hvala

Darko Richter, dr. med.

29.06.2010. 00:30

Numularni ekcem je isto kao i drugi ekcem, samo je numularni, tj. u obliku kovanice.
Mirobact ne pomaže, a Beloderm bi pomogao.
Pitajte više na droumu dermatologije na Cybermedu.