Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Odvikavanje od pelena


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marina

10.05.2003. 10:33

Dobar dan!

Moja kcer ima dvije godine i cetiri mjeseca. Prije tri dana poceli smo odvikavanje od pelena. Vec drugi dan odvikavanja pocela je odbijati obavljati nuzdu, osobito mokriti, odnosno trpiti sve dok moze - i danju i nocu. Htjela sam joj ponovno staviti pelenu jer sam mislila da je mozda prerano i da nije dobro forsirati ali ona ne zeli piskiti niti u pelenu (dva puta se je pokakala u tutu). Usprkos svom razgovoru, uvjeravanju i objasnjavanju imam osjecaj da misli da nebi trebala uopce piskiti i kada to konacno ucini da to nije trebala uciniti. Sto da uradim? Ne zelim da je sve to istraumatizira ili izazove suprotan ucinak. Ne znam dali sam uspjela razgovjetno objasniti situaciju, molim Vas za pomoc.

Hvala

Dr. Darko Richter

15.05.2003. 14:22

Da budem otvoren, nikada niti jedno tuđe dijete nisam učio piškiti u tutu. Do sada sam uspio naučiti piškiti u tutu samo svoje dvije starije kćeri, a treću upravo pokušavam. Također je stara upravo 2 g. i 4 mj. Nadam se da ću je preko ljeta "dovesti u red", a tješi me činjenica da nikada u svojoj karijeri, pa niti u životu, nisam susreo inače zdravo dijete koje na kraju ne bi naučilo piškiti i kakiti kamo treba.

Marina

16.05.2003. 17:37

Hvala Vam na odgovoru! Zelim Vam uspjeh i s Vasom trecom kcerkom. Moram priznati da sada shvacam da je bilo doista prerano obeshrabriti se vec nakon dva dana. Danas, tocno tjedan dana kasnije moja kcer uspjesno zadrzava, javlja i obavlja i veliku i malu nuzdu bez ikakvog problema. Kao i sve ostalo, sve ima svoje vrijeme i mjesto. Potrebno je samo strpljenje.