Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


otecene sisice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivana

21.10.2003. 08:34

Imam curicu od 10 mjeseci. Prije cca mjesec dana primijetila sam blagi otok sisica. Kako se to malo jos i povecalo javili smo se lijecnici koja je potvrdila da je zljezdano tkivo nabubrilo. Dobili smo uputnicu za endokrinologa. Ja ju ne dojim. Koji bi mogli biti razlozi? Hvala..

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

22.10.2003. 17:13

Cijenjena gospođo Ivana, niste naveli kakav je apetit Vašeg djeteta i kolika joj je tjelesna težina. Naime, upravo oko 9. i 10. mjeseca dojenačke dobi količina masti je najveća; nakon tog perioda naslage se masti smanjuju, a mišićna masa povećava. Stoga, a bez "pogleda" na dijete nije moguće odgovoriti na Vaše pitanje. Inače, najčešća je pojava stvarnog povećanja sisica u novorođenčeta i malog dojenčeta (reakcija na majčine hormone) i u predpubertetsko (i naravno, pubertetsko) doba (reakcija na "uzburkanost" vlastitih hormona). Stoga, kad ste već dobili uputnicu, moja Vam je preporuka da je iskoristite, ponajprije radi vlastitog umirenja. Srdačno Vas pozdravljam.