Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Oziljci i rupice nakon kozica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lavica

12.08.2003. 11:57

Poštovani!
Moje dvije kćeri blizanke sredinom lipnja (dakle prije dva mjeseca) imale su vodene kozice.Stare su 21 mjesec.Kozice su zaista bile mnogobrojne,dosta i upaljene,te su uzimale i Silapen sirup.Čuvali smo ih koliko je moguće bilo od ozljeđivanja kože iako je situacija bila dosta ružna samo i za vidjeti.Dva tjedna nakon što su kraste otpale otišli smo na more uz upute liječnika da ih ne izlažemo suncu.
Ono što me sada zanima je kakvo je iskustvo s ožiljcima kod tako male djece.Jedna od njih ima nekoliko rupica na obrazu i čelu,druga samo na čelu jednu.Doktorica je rekla da nema neke kreme za bolji oporavak kože, da će se koža kod njih epitelizirati,ali i rastegnuti,te da misli da neće ostati rupice.Ja sam još uvijek skeptična,jer su rupice još dosta vidljive,a i po tijelu ima još dosta flekova.
Što mi Vi možete reći o tome?Što s kremama?

Dr. Darko Richter

13.08.2003. 07:56

Mislim (i znam) točno ono što vam je kazala vaša doktorica. Moguće je, međutim, da na mjestima jakih kozica, koja su se dodatno bakterijski inficirala, ostane blagi ožiljak, no to je doista izuzetno i ne očekujem takav razvoj stanje u veše djece. Naime, da je toga bilo, vjerojatno bi, zbog visoke temperature i toksemije, završile u bolnici. Bjelkasta dekoloracija kože sasvim će nestati kroz nekoliko mjeseci.