Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


povecan limfni cvor na potiljku (?)


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Santaja

12.09.2014. 10:50

Postovani,

Ima dva dana da sam sinu (3g) primjetila dva povecana limfna cvora- oba su od pozada, iza lijevog uha- jedan je skoro u kosi uz zatiljnu kost, a drugi je nesto ispod tog na vratu.
Ugl, nisu preveliki, vide se dvije kuglice kao grasak- ali tu nisu bili neki dan. S tim da on nije prehladen brinu me. Zbog cega su se mogli stvoriti? Da li ga trebam voditi kod doktora? Dosta sam citala, i jedino sto bi povezala s njegovim limfnim cvorevima jest dva uboda od komarca ispod tih cvorova, znaci povise ramena gdje pocinje vrat sa iste strane kao i kuglice. Da li vi mislite da to moze imati veze?
Da vise nekruzim, mene je jako strah bilo kakvi kuglica i sl, pogotovo kad nema drugih konkretni simtoma. Zanima me Vase misljene ovako na opis? Zbog cega buknu limfni cvorovi pozada? Da li je moguce da je nesto opasno?

Unaprijed hvala

Lp, Santaja

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

15.09.2014. 09:55

povećani limfni čvorovi su najvjerojatnije posljedica uboda insekta na opisanom mjestu. Često se to viđa i kod mlade dojenčadi koja imaju suhu i ispucalu kožu u vlasištu. Obzirom da je dijete dobro gotovo nema izgleda da je posrijedi nešto drugo. Ipak, preporučam pregled pedijatra - to je puno sigurnije negoli moje mišljenje na "neviđeno".