Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


protest


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mariam

25.10.2003. 22:19

Postovani!
Neznam da li je ovo pitanje za pedijatra ali mogu pokusati. Imam 16 mjesecnu kcerkicu, vec sada vrlo temperamentnu. Kada nesto ne smije ili ili njoj moram uzeti neki predmet tj. kada joj pokusam nesto zabraniti ona dosta histericno pocne plakati bacati se po podu i udarati nogama o pod. Dosta sam zbunjena i neznam kako reagirati na to da li je tjesiti, udariti po guzi ,ignorirati je ili vratiti sve kako je bilo da bi prestala plakati. Vec prije je znala zadrzavati dah tako dugo da bi pooplavila kad bi se razljutila. Inace je vrlo vesela i hvala bogu zdrava djevojcica. Puno Hvala!

Dr. Darko Richter

26.10.2003. 00:15

Nije to protest, već osobita, možemo reći "histerična" reakcija na određenu frustraciju. Ovo je jedna varijanta tzv. "autnih cerebralnih respiratornih kriza", a o tome možete pogledati na ovom forumu pod pitanjem "deranje do gušenja" (kiko) od 17. 10. o.g. Ne bih preporučio udarati dijete, ali bih preporučio određenu čvrstinu po onoj latinskoj: FORTITER IN RE, SUAVITER IN MODO, tj. NEPOKOLEBLJIVO U STAVU, A BLAGO U PROVEDBI. Čvrst i jasan stav kod prve takve reakcije obično rješava pitanje, no, naravno, većina je baš prvi puta zbunjena i kolebljiva, pa dijete nastavlja. Najkasnije do 5. godine života dijete dovoljno dozrije da uzmogne samo suprimirati ove reakcije.