Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


rana od vodenih kozica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

TLILY

17.07.2014. 10:55

Poštovani,
moja djevojčica ima kozice, danas nam je 7. dan. Nisu se još sve kozice ni posušile. Noćas je u snu otkinula jednu ogromnu kozicu na nosu. Iz ranice izlazi sukrvica i čini se vrlo duboka. Stavila sam joj na to malo praška Tyrosur, ali lagana sukrvica probija van. Molim Vas što da radim?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.07.2014. 09:40

Ocigledno je doslo do bakterijske infekcije ove kozice. Ispirajte navedenu promjenu Octenisept sprejem i nastavite s Tirosurom.

-Iva-

24.07.2014. 16:00

Doktore evo da se odma nadovežem na ovu temu. happy Ima jako puno članaka o vodenim kozicama,ali do trenutka opadanja krasta, za kasnije nisam skoro nigdje nista nasla,pa vas molim za savjet.
Moj sin je imao vodene kozice i sada su se vec zakrastile i pocele otpadati,ali mu se na nogici upalilo par komada. Dobio je antibiotik i kremu za mazanje.Mi za 10tak dana idemo na more,pa me zanima da li bi trebala na nesto posebno pripaziti? Dosta sam vec puta cula da ne smije na sunce jer ce mu ostati oziljci.Da li je to istina?Meni je nekako logicnije da ce mu sunce i morska voda pomoci,ali evo jedva cekam da cujem vase misljenje o tome pa da znam kako ispravno da postupim. Da li nam preporucujete neku kremu za oziljke? I to su me savjetovali da mu kupim,a ja bas nisam sigurna....
Unaprijed zahvaljuejm na odgovoru happy

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

28.07.2014. 09:55

Dijete moze normalno na sunce i u more. Mjesta gdje su bile kozice su nesto osjetljivija na sunce pa treba koristiti zastitnu kremu. Krenma protiv ozijaka nije potrebna.