Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


sjedenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tina

16.06.2003. 22:59

Postovani
citala sam da je po najnovijim UNICEF-ovim preporukama da se bebe ne uce da sjede nego da to cine kada su one spremne i bez icije pomoci. Moja beba ima 5,5 mjeseci i povuce se rukama u sjedeci polozaj ako joj pruzim ruke ali se ljulja i ne moze sama sjediti. Sto vi mislite o tome posto sam naisla kod raznih pedijatara na razlicire savjete a vi mi se cinite (po vasim dosadasnjim odgovorima) vrlo informirani?

Dr. Darko Richter

17.06.2003. 08:00

Konačno je i UNICEF stigao do normale koju valjda svako ljudsko biće zna ili osjeća već oko 1 milijun godina: tj., da dojenče i malo dijete stvari savladavaju onako, kako rastom, razvojem i dozrijevanjem za to budu spremni. Normalno je da se dojenče u početku ljulja, jer do sada je, vlastitim snagama, isključivo ležalo. Mora mu malo ojačati aksijalna muskulatura (tj. muskulatura uz kralježnicu) da bi bilo postpuno stabilno.