Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


spoznaja seksualnosti kod djecaka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Bubolino

15.07.2015. 23:55

Postovani,
djecak od 4,5godine je unazad par mjeseci poceo trljati pisu doslovce gdje stigne i od sta stigne (rubovi kreveta,lopte,u parkicu na drvetu...)i to mi vec lagano postaje alarmantno i ne znam kako se nositi s tim??? Pustit ga? Branit mu? Nekako mi se cini da je to ipak malo prerano ili?
Tokom dana to se dogodi u vise navrata!
Pomozite zbunjenoj mami...
Hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.07.2015. 10:25

Samozadovoljavanje se nerijetko javlja i u dojenačkoj dobi. Ovu pojavu nije dobro suzbijati prijekorima, jedino ako se to događa na neprikladnim mjestima (npr restoran, u društvu) upozoriti ga da to ne radi u tim prigodama. Žestoko suzbijanje ove pojave može imati utjecaja na razvoj seksualnosti i seksualno funkcioniranje u odrasloj dobi, naočito ako dijete dobije poruku da je riječ o nečem što treba skrivati ili je neprihvatljivo na osobnmoj razini. Dakle samo upozoravajte ako se to događa u društveno neprihvatljivim okolnostima. Nastojte da ovaj problem ne bude tema javnih rasprava u kući - time se podiže razina frustracije u djeteta.