Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Stalna terapija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lodi

28.06.2011. 17:30

Dijete staro 5,5 god, dijagnoza : pretežno alergijska astma , Iz nalaza prije god.dana uIgE 676 kU/L, spec IgE na DP R2, ostalo neg. Na stalnoj je terapiju flix 50 2x2 , i singulair mini granule ( osim kad ih nije bilo u ljekarnama ) . Dok je pod terapijom relativno je dobro, što znači da svakih nekoliko mjeseci usred viroze zatreba ventolin zbog nadražajnog suhog kašlja ili plitkog ubrzanog disanja . Njegov pulmolog je preko ljeta ukinuo terapiju i 15 dana nakon prekida , eto viroze i teškog disanja.Kad je to prošlo još 2 tjedna mu dajem flix, i eto drugu noć od kad ga je dijete prestalo uzimati po noći povremeno kašlje. Meni izgleda kao da mu terapija treba , pa Vas pitam što mi Vi preporučujete, da li da dijete i preko ljeta držim na flixu i da li da mu možda dam i singulair ( kad se napokon pojavi u ljekarni ) , ili mu možda mogu dati singulair tablete ( jer za 4 mj. će 6 god.), jer sam shvatila da mu singulair odgovara ( naime u peridu kad nije bilo ovih nestašica granula zdravi periodi su bili duži ).Lp

Darko Richter, dr. med.

29.06.2011. 00:40

Ja bih bio postupio identično vašem pulmologu, pa se pitam, jesam li to bio ja.
No, očito je da mu flixotide, treba stalno, pa vratite terapiju 2×2 potiska od 50 mcg, ili prijeđite na Flixotide 125, 2×1 potisak.
Singulair je dobar lijek osobito za sprečavanje virusnih egzacerbacija astme, ali ne baš kod svakoga. Zato, ako vidite kod svojeg djeteta da mu koristi, uključite i Singulair. Ako nema granula, može već uzeti Singulair Junior tbl. Uz singulair doza Flixotidea čćesto može biti i manja, npr 2×1 od 50, ili 1×1 od 125.