Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Stidne usne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

OFF

22.06.2012. 18:00

Poštovani,

moja kćer ima 9mjeseci..danas sam primjetila da su joj vanjske stidne usne malo otečene(nabubrene)..Zadnja 2dana bili smo na kupanju(u moru) to je ujedno bio i njen prvi doticaj s morem..jeli moguće da je razlog? Inače, ne primjećujem zasad,nikakav iscjedak ili crvenilo..U utorak imamo zakazan termin kod naše pedijatrica zbog sistematskog pregleda sa 9mjeseci pa ćemo se svakako savjetovati i s njom..voljela bih čuti i Vaše mišljenje..

Hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.06.2012. 22:50

Ako nema crvenila niti iscjetka ne nalazim razloga za zabrinutost. Svakako treba obaviti pregled. U međuvremenu je možete prati čajem od žalfije.

sladja1982

12.04.2014. 21:00

Postovani,

unazad 10 dana sam primjetila otecenost jedne stidne usne kod kcerkice koja ima 4 godine. Cesto je mokrila, imala je malo eserihije na urinokulturi. Doktorki nisam to napomenula a ona i nije rekla da radimo bris jer je sumnjala na bakteriju u urinu, al sam je ja pocela mazati sa propolis masti i smirilo se mokrenje al i dalje postoji otecenost. O cemu se tu radi...

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

13.04.2014. 20:45

Ako nema crvenila niti bolnosti na dodir može se raditi o preponskoj kili. Povećanje žlijezde koja se nalazi u tom području je u toj dobi vrlo rijetko. Svakako nastavite s pretragama - kod pedijatra a ako ne dobijete zadovoljavajući odgovor onda kod ginekologa koji radi s malom djecom.