Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


stolica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mia

06.10.2003. 08:15

Moja djevojčica od 2 g. i 8 mj. uzima baktrim od srijede uveče (danas već peti dan) i čini mi se da od tada ima čestu stolicu, sasvim meku ili proljev, sa puno bijele boje (bijelo-zelenkasto-žuta). U međuvremenu, između stolica ima vjetrove. Slabo jede. Je li ovo reakcija na lijek, ili je simptom stomačne infekcije. Mislila sam da joj dam lijek još sutra pa da je onda vodim pedijatru ako simptomi ne prestanu. Molim vaše mišljenje.
P.S. Bakrim joj je propisan radi lagane infekcije grla do koje je došlo nakon dužeg curenja nosa. Nema povišenu temperaturu.
Najljepša hvala.

Dr. Darko Richter

07.10.2003. 09:47

Najbolje je da odmah prekinete davanje Bactrim-a. Prvo, on nema nikakvu indikaciju za liječenje upale grla i to još bez temperature, a drugo, doista može prouzročiti promjenu crijevne flore i proljev (iako, u nekim slučajevima, on baš jeste indiciran za određene crijevne infekcije).