Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


začepljen nosić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

iva

17.11.2003. 07:14

Poštovani,imam curicu od 3 godine koja je već tjedan dana prehlađena. Nije imala temperature, nego joj je nosić začepljen. U početku smo četiri dana stavljali operil kapi tri puta na dan i Aquamaris, ali nos nikako da joj se otčepi. Po noći dok spava čuje joj se jako "škirpanje" u nosu i diše na usta. Po danu je o.k. normalno jede, pije igra se, i ne primjećujem da ni začepljeni nos previše smeta. Napominjen da joj je iz nosa curilo samo prvi dan, a poslije više ne.
Molim Vas da mi kažete da li da joj i dalje stavljam Aquamaris u nos ili bi trebalo poduzeti nešto drugo da mi po noći mirnije spava jer se stalno budi jer ne može normalno disati.
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru.

Dr. Darko Richter

18.11.2003. 08:00

Nos treba ispuhati, a ne u njega nešto stavljati, ako je ikako moguće. Nalijevanje kapi u nos isto je što i upuhivanje zraka u želudac. Za to treba imati jaku medicinsku indikaciju. Dakle, u vašem slučaju najprije ispuhivati nos, ako u sekretu ima žutog ili zelenog sadržaja, dati antibiotik (Sumamed, Amoxil, Klavocin, Zinnat, itd.). Ponavljam, štetno je nalijevati BILO ŠTO u nos u koji normalno treba ulaziti čisti zrak.