Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lijekovi


Autor Poruka

ALEXANDRA

24.11.2003. 15:03

Štovani,
već odavno sam redovna na ovoj starnici i javljala sam se i prije,no da ne duljim,evo o čemu se radi...naime,već deset godina imam anxioznost s napadima panike i imala sam i blaži oblik agorafobije.
Nisam nikad ništa uzimala osim lexiliuma od 3mg povremeno i jedno sam vrijeme išla kod psihologa koji mi nije nešto naročito pomogao.
Naučila sam živjeti sa ovim poremećajima i pravi napad panike nisam imala već par godina.Živim skoro normalno ali još poneke stvari ne mogu raditi.Nedavno mi se ženio kolega s posla i ja sam otišla na svadbu ali nisam mogla izdržati više od pola sata i otišla sam.Poslije toga sam bila pravo ljuta na sebe i odlučila sam probati s lijekovima jer hoću da sam 100% dobro.
Moja rodica ima isti ovaj poremećaj i njoj je pravo pomogla kombinacija lijekova koje i ja sad uzimam.
Naime,ujutro popijem jedan Fluxilan (fluoxetine 20mg) i 3 puta dnevno 0,5mg xanaxa.Nisam se savjetovala s psihijatrom već sam ovo uradila na svoju ruku.Pijem tu kombinaciju već dva dana.Imam 31 godinu i 68kg ako je to bitno za dozu.Molim Vas da mi kažete da li je ovo uredu i koliko bih dugo trebala ovo piti i kako poslije preatati.Unaprijed hvala.

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

20.02.2004. 11:22

Preporučila bih odlazak nadležnom psihijatru zbog eventualne korekcije terapije, individualnog pristupa i eventualne mogućnosti uključivanja u kognitivno bihejvioralnu terapiju ( grupa u kojoj sudjeluju osobe sa sličnim smetnjama , koje uz pomoć terapeuta prolaze kroz određene " krizne situacije" i na racionalnoj razini spoznaju zašto im u određenim situacijama npr. lupa srce;" oduzimaju im se noge " itd. te pronalaze metode samopomoći.)