Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vizija u psihozi


Autor Poruka

dado

02.01.2004. 14:17

Imao sam jednu psihotičnu epizodu i tada sam osjetio i doživio Isusa. Ne mogu rječima objasniti taj trenutak, u trenu su mi se zagrijale ruke, potekle suze i prošle kroz glavu mnoge vizije i otkrivenja o religiji, anđelima i vragovima. To je bio početak moje psihoze. Čitao sam dosta o tome da se shizofreni bolesnici često užive u ulogu Isusa Krista, ali nigdje nema nekog meni prihvatljivog odgovora, pa me zanima Vaše mišljenje. Moram napomenuti da o religiji nikad nisam razmišljao, niti sam bio vjernik, pa me stoga to još više čudi. Da li je to nešto još nepoznato medicini i zašto se često javljaju religiozne ideje?

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

20.02.2004. 11:29

U slučaju psihoza mogu se javiti simptomi -"vizije" posebnog odnosa s bogom, no to su simptomi dio Vaše bolesti.Potrebna je redovita kontrola psihijatra i uzimanje terapije. Vaši simptomi su poznati medicini ; javljaju se religiozne ideje, ali i druge nerealne ideje koje se mogu javiti i koje je potrebno korigirati i postati kritičan spram njih.