Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


bijele plombe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

katarina

04.02.2003. 16:10

Postovanje...
Imam 32 godine i odlučila sam stare, tamne plombe zamjeniti novim bjelim plombama.
Kod mog stomatologa (koji ima ugovor u zdrav.organ) promjena plombi košta 70,00 kn.
Poznanica koja je privatni stomatolog (bez ugovora s zdravstvenim) taj posao obavlja ua 250,00 - 300,00 kn po zubu.
Za svoje zdravlje i vizualni izgled spremna sam platiti i veću cijenu.
Stoga Vas molim da mi objasnite koja je razlika u kvalitetama plombi kod jednog i drugog stomatologa i zašto tolika razlika???
Hvala!!

Dr.sc. Silvana Jukić

18.02.2003. 18:01

Razlika u kvaliteti ispuna ovisi isključivo o znanju i trudu stomatologa koje ne ovisi o tome da li je stomatolog privatni ili radi u Domu zdravlja. Cijena ne mora automatski značiti i bolju kvalitetu. Na žalost teško je općenito reći što je bolje "privatni" ili "društveni stomatolog". Ponekad privatno znači manju gužvu, ugodniji ambijent, manje čekanja itd.

Najniži cijenu usluga određuje Stomatološka komora a potom je svaki privatni stomatolog usklađuje sa svojim mogućnostima naplate, zarade itd., što ovisi o mnogo čimbenika. Obzirom da bijeli ispun (plomba) na kutjacima ne spada u osnovnu zaštitu koju plaća Hrvatsko zdravstveno osiguranje (ono pokriva samo amalgamske plombe), Vaš stomatolog naplatom od sedamdeset kuna vjerojatno nadoknađuje razliku cijene koju mu fond refundira. Nadam se da Vam je sad nešto jasnije zašto tolika razlika u cijeni iako još mnogo čimbenika na nju utječe. Uglavnom tu ima pored stručnog znanja i ekonomskih i markentinških čimbenika.