Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


novi zub - opet?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

aurora

01.02.2003. 19:07

Imam 38 g. i prije nekoliko mjeseci osjetila sam da mi se nesto zbiva iza sedmice,gore i evo nakon nekoliko mjeseci izrastao mo je zub oko 5mm je vec vani,sada me je poceo boljeti jer imam osjecaj da raste u kost pa me je poceo smetat i kod zagriza.Sta da napravim?Da li je normalno da u ovim godinam rastu zubi i zasto se to dogadja?

Dr.sc. Silvana Jukić

08.02.2003. 17:46

Radi se o retiniranom-zadržanom zubu (8) koji je sada dobio poticaj za rast. Nije neubičajena pojava da u odrasloj dobi zubi, koji su iz nekog razloga zaostali u čeljusti, počnu nicati. Bol koja se javlja vjerojatno je posljedica upale zubnog mesa oko zuba koji niče. Preporučam da posjetite stomatologa koji će procjeniti da li zub koji izrasta ima mjesta u čeljusti te Vas uputiti po potrebi na vađenje. U međuvremenu pojačanom higijenom tog mjesta i ispiranjem usne šupljine nekom od otopina za dezifenkciju (Hexetidin npr.) ili kamilicom pokušajte smanjiti upalu.