Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Bolovi nakon vađenja zubnog živca


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anniekelly

14.09.2012. 14:20

Poštovani,prija dva tjedna psjetila sam jaku gotovo neizdrživu bol zuba,te otišla svojoj stomatologici,Ona je zub izbrusila(gornja petica),očistila te stavila plombu.Taj isti dan nakon što je popustila anestezija počeli su još češći i jači bolovi tog zuba,tupa oštra bol kad da je živac upaljen,te reakcija zuba na toplo,hladno i kod jela i pića.Ponovno sam otišla svojoj stomatologici koja je rekla da zbog ovih tegoba treba vaditi zubni živac.To sam i učinila,prije tri dana,s tim da se moja doktorica jako namučila,zahvat je trajao više od sat vremena ,te je rekla da imam jako duboke korjenove,i isprepleteni živac,tako da su mi na kraju uklonjena oba živca(ja bar mislim).Zub je ostao otvoren,plombu će stavljati nakon desetak dana.Ja i dalje osjećam bol u tom zubu iako je živac izvađen.Bol je doduše rjeđa nego prije ali je prisutna i i dalje jakog intenziteta(pulsirajuća,probadajuća).Zanima me da li je to normalno,i koliko je normalno nakon tog zahvata da bolovi traju???????

Dean Cekić, dr. med. dent.

17.09.2012. 17:05

Poštovana,

Nakon endodontskog zahvata moguća je bol, koja je obično najintenzvnija drugi dan, te se s vremenom smanjuje, najčešće traje do maksimalno 7 dana.

dada20

12.11.2012. 23:15

Poštovani,
prije skoro godinu dana imala sam jak upalni proces na gornjoj šestici,živac mi je izvađen,zub se neko vrijme drenirao zbog jake upale,nakon toga krenila su čišćenje i punjenje kanala.U fazama čišćenja imala sam problem upale na kosti iznad zuba pa sam pila antibiotike,nakon toga se smirilo i zub je uredno napunjen i zatvoren.
Osjećala sam još ponekad bolove tu i tamo pa sam slikala zub i sve je bilo u redu bez ikakvih procesa na kosti ili slično.Sad me u zadnje vrijeme opet boli taj isti zub, ne onako jako ali me zanima zašto.posebno me boli nakon jedenja.
Moram napometi da sam ljetos trpjela užasne bolove na drugoj gornjoj šestici,zub je također bio slikan i sve je bilo u redu a mene je strašno boljelo.Tada mi je umrtvljen i izvađen živac jer su bolovi bili pulsirajući i nepodnošljivi i od tada nemam problema.nije bilo znakova nikakve upale ni po otvaranju zuba a mane je boljelo??
inače trenutno mi rastu sva četiri umnjaka pa ne znam jel to može stvarati kakve probleme?
korjeni ovih gornjih nekoliko zuba su mi u sinusima s kojima ja imam cijeli život problema,na njima imam polipe pa ne znam dali to može kako utjecati na bolove u zubima?
isto tako me zanima kada mi je stomatologinja radila sa zubom rekla je da imam polip a onda nismo znali da su mi korjeni u sinusima i ona je taj polip izvadila,jel moguće da je ona meni zapravo izvadila polip koji je bio u sinusu??
unaprijed hvala na odgovoru

Dean Cekić, dr. med. dent.

20.11.2012. 10:15

Poštovana,

Polip koji je kolegica spominjala, je ili polip zubne pulpe ili polip zubnog mesa, nikako polip maksilarnog sinusa, tako da tu možete biti mirni.
Postoji cijela serija razloga zašto Vas zub može boliti, ja osobno sumnjam na upalu na vrhu korijena.
Predlažem Vam da posjetite dr. stomatologije i otkrijete u čemu je uzrok.