Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


mliječni zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

23.06.2003. 14:07

Moj sin ima 3 godine. Prije godinu dana je pao i razbio prednje zube na rub kreveta-skroz do mesa.Sad su ti ostaci zubića i pocrnili pa baš ružno izgleda.No, više me muči što frflja dok priča. Zanima me da li će se kasnije, kad dođu pravi zubi govor lako sam od sebe ispraviti ili ne? Koliko dugo mogu te krnje izdržati, da li je moguće još 2-3 godine? Strah me da mu trajni zubi ne dođu prerano već sa 4 godine.Inače je jako živ i nakon što je razbio zube, nekoliko je puta ponovo pao-opet na taj dio prednjih zuba i usnicu (koju smo čak morali i šivati).Sad me strah da nije ozlijedio i buduće trajne zube-jel to moguće? Molim Vaše mišljenje.

Dr.sc. Silvana Jukić

28.08.2003. 21:22

Ozljeda trajnih nasljednika je moguća traumom mliječnih prethodnika. To će se, nažalost, moći utvrditi tek nakon nicanja trajnih zubiju. Utješno je da se danas to uspješno rješava kvalitetnim estetskim materijalama. Frfljanje će se ispravit kad izniknu zubi a trajnost krnji je teško predvidjeti. Ukoliko će te ih bolje održavati, pravilnom higijenom usne šupljine, eća je vjerojatnost a će duže se zadržati. Prerano nicanje nasljednika ne bi trebalo biti problem ukoliko se oni pravilno i redovito četkaju. Primjena fluora (npr. četkanje Aminfluorid-om jednom tjedno) pridonijeti će njihovom zdravlju.