Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


onkološki bolesnici i problemi sa zubima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jasna62

21.10.2013. 18:10

Molim za savjet!
Moji nazovi zubi su u katastrofalnom stanju. Proteklu godinu su mi pala dva mosta, iglice od zuba su se polomile, u gornjoj čeljusti ostalo je samo 6 korijena zuba. U donjoj čeljusti je 5 mojih zuba koji su u prelošem stanju i tri korijena. Sve to mora van! Budući sam onkološki pacijent kojem je prije godinu dana učinjena torakotomija( odstranjen je gornji lijevi režanj plućnog krila) nakon koje je slijedila kemoterapija, zanima me kako riješiti taj preveliki problem u mojim ustima. Kad sam završila s kemo liječnici su reli..što se tiče zuba,ništa prije jeseni.sad nitko ništa ne govori. Scintigrafija je pokazala nakupljanje radiofarmaka u lijevom rebru, to se za sad samo prati, ali nikako ne bih smjela dugotrajno imati otvorene rane ili mjesecima rješavati problem zuba. Zanima me postoji li mogućnost opće anestezije i rješavanje cjelokupnog problema odjednom. molim za pomoć i savjet budući su liječnici u nekoliko navrata rekli kako se boje stanja mojih zuba budući bi me svaka infekcija skupo koštala. Hvala unaprijed.

Dean Cekić, dr. med. dent.

20.11.2013. 10:45

Poštovana.

Izrazito mi je teško adekvatno odgovoriti na Vaše pitanje, kada se radi o toliko zahtjevnoj situaciji.

Opća anestezija nije indicirana u stomatologiji, tako da na nju zaboravite.
U svakom slučaju kod Vas je potrebno detaljno isplanirati što raditi i kada, te u tom planiranju moraju sudjelovati barem, stomatolog, liječnik opće prakse i onkolog.
Ako ste u mogučnosti liječenje obavljati u Zagrebu, možda bi prava adresa za Vas bila Stomatološki fakultet u Gundulićevoj.