Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Postaje neizdrživo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vjeko15

21.09.2008. 23:10

Situacija: Prilično pokvaren zub (sedmica dolje desno) koji je povremeno znao zaboljeti, ali ne jako... Odlazak stomatologu - brušenje i stavljanje lijeka (bez trunke boli)... Sljedeći odlazak - promjena lijeka i nakon dva dana javlja se neizdrživa bol, naravno nedjelja je i odlazim na hitnu, gdje mi dežurni vadi lijek te "vadi živac", ostavlja zub otvorenim i neka se javim svom liječniku... Kod mog stomatologa nastavljam liječenje tj. zamjena lijekova, (klumski - valjda sam dobro napisao), 1. put... - bez bolova, 2. put... - drugi dan užasna bol koja se smirila nakon prilično voltarena, 3. put... - i opet bez bolova... 4. put... - bez bolova... 5. put... - kaže stomatolog, pokušat ćemo ga zatvorit (iako neznam kakav je do sada bio)... I tu počinju problemi, isti dan navečer, neopisiva bol (napominjem da pulpe nema), odmah ujutro vratio sam se u ordinaciju, zub je opet otvoren, i neka se vratim za tjedan dana, a boli i dalje, jako.... Sada mi se ispod tog zuba (na vratu ispod vilice) stvorila kvržica, kao natečena žlijezda i isto strašno boli i jako teško gutam.... Treba li taj zub ići van nakon svega i što se to u stvari događa??? Hvala vam unaprijed!!!

Doc. dr. sc. Silvana Jukić Krmek, dr. med. dent.

28.09.2008. 22:00

Preporucam da potrazite specijalstu endodoncije koji ce temeljem ispravnog određivanja duljine kanala, njihovim čišćenjem i širenjem procijeniti moze li se zub spasiti. Nedovoljno čišćenje kanala moze dovesti do takvih simptoma koji mogu biti i po život opasni, no ukoliko se rijesi uzrok, zub nije nužno izvaditi.