Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


proteza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dado

05.12.2002. 20:00

Prije nekoliko mjeseci moj tata dobio je parcijalnu gornju protezu,ali je vrlo teško podnosi.Zanimalo bi me da li postoji neko drugo rješenje i koja bi bila cijena.Unaprijed hvala

Dr.sc. Silvana Jukić

11.12.2002. 22:15

Ukoliko nema mogućnosti za most tj. ne postoje zubi koji bi mogli poslužiti kao nosači jedna od mogućnosti je ugradnja implantata. Cijene implantata su različite ovisno o vrsti implantata i broju koji je nužan za solidan protetski nadomjestak. Kreće se od 500 Eura pa na više po jednom implantatu bez suprastrukture (znači samo onaj dio koji je u potpunosti u kosti). No implantate nije uvijek moguće ugraditi, a procjenu bi trebao napravit oralni kirurg u suradnji s protetičarem.

Niste naveli od koje vrste materijala je napravljena proteza. Ako je napravljena od metala tzv. Wironit proteza tada je veća mogućnost lakše prilagodbe. Može se parcijalna proteza i pokušati reducirati (smanjiti površina koja pokriva nepca) te na taj način se pacijent lakše privikne na nošenje proteze.